Welkom bij Lion d'Or Valkenswaard


Het fietscrossen is omstreeks 1970 in Californië ontstaan. Omdat motorcrossen voor de meeste mensen te duur was, werd er naar een alternatief gezocht. Het bleek dat het ook mogelijk was om te crossen op de fiets. Al gauw werden de eerste fietscrossbanen aangelegd, waarna de echte wedstrijden op de fiets begonnen.

De eerste baan van FCC Lion d'Or is ontstaan aan de Hazelaar, later is de baan verhuisd naar zijn huidige lokatie aan de monseigneur Smetsstraat (achter het eurocircuit). Hier is na diverse verbouwingen en vele vrijwillige handen een nationaal en internationaal voorbeelderkende baan ontstaan. Regelmatig zijn hier grote internationale wedstrijden georganiseerd met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen in 2004.

Fietscross is een wielersport, die snelheid, behendigheid en bovenal fietsbeheersing bevat. Dit komt ook aardig van pas in het drukke dagelijkse verkeer. Er zijn kleine wedstrijden, beginnende met de clubwedstrijden, grotere in een afdeling en dan zijn er de Nederlandse, Europese en de wereldkampioenschappen. Vanaf 2008 is fietscross een olympische sport.

Lion d'Or is een gezellige club met meer dan honderd fietscrossers en vele trouwe donateurs en ouders. De club is aangesloten bij de KNWU en in juli 2009 hebben we het Nationaal Kampioenschap georganiseerd.

Vanaf je 5e verjaardag tot en met je 80ste kun je bij ons terecht. Het bestuur en alle leden staan garant voor een gezellige en sportieve tijd als je je bij ons aansluit.

Kennismaken met de fietscross/BMX sport?

Kom gerust eens een keer kijken bij de training en maak een afspraak. Dan hebben wij wel een probeerfiets, helm en handschoenen voor je, als jij maar zorgt voor een stevige lange broek en een shirt met lange mouwen.

Fietscross ook iets voor jou? Heb je nog vragen? Wil je een afspraak maken?

Stuur je berichtje naar